Inbjudan SRB-föreningens vårmöte 5 mars i Högsby

Vårmöte

Mötet börjar med fika från 09.30 och avslutas ca 15:30 med kaffe

PROGRAM

• Vi börjar med studiebesök på Stora Hanåsa Gård utanför Högsby i Kalmar län. Fika från 9:30. Här driver Linds Djur och Natur AB ett av Sveriges största och modernaste stall. Här finns omkring 600 mjölkkor i ett robotstall från 2012. De är med i GenVik/ LD-projektet och är recipientbesättning för embryo. Joakim Lindh presenterar gården.

Sedan åker vi till Staby Gårdshotell i Högsby.

• Kosignaler, vad berättar dina kor och vad har det för betydelse för dig.

Pernilla Olsson produktionsrådgivare från Växa-Sverige

CA 12:30 LUNCH PÅ STABY

• Är det korna som riskerar jordklotets överlevnad – eller är klimathotet mer komplicerat än så.

Anna Jamiesson ansvarar för klimat- och miljöfrågor i Sveriges Nötköttsproducenters styrelse och är ledamot i Landsbygdsnätverkets

Gröna Näringar. Hon har arbetat med naturbetesprojekt för Världsnaturfonden WWF.

• Hur blev utfallet av NTM-revideringen 2018

• Aktuellt från SRB-föreningen

Konferensavgift 350:- Anmälan senast 22 februari till telefon: 0511-26798, mail: lina.ragnarsson@srb-foreningen.se

Skriv ett inlägg