Häxan surtant

245 Helen fick sitt namn Häxan Surtant (vi som sett Bolibompa senaste åren vet vem det är) på utställningen i höstas då hon visade sig vara helt fenomenal på att skrynkla ihop ansiktet i en mycket ogillande min, och se så sur ut som bara en ko kan. M.a.o hon trivdes inte med tillvaron och följdaktligen fick hon ingen framskjuten placering i SARA-klassen heller. Utstrålning= 0. Men privat är hon en av våra äldsta mycket välfungerande kor, en Peterslund ko som idag fick sin 6:e kalv, en 5:e tjur. Mjölkar 12000 kg varje år, så hon behöver misann inte ränna runt och visa upp sig, vilka dumheter! tycker Helen.

2 inlägg

  1. Personliga kossor är trevligt tycker jag .

    • Viktoria says:

      Visst är det! Helen är lite svårflörtad men när man tar sig tid att försöka gosa med henne smälter hon faktiskt efter ett tag. Annars viftar hon bara på huvudet och vill att man ska gå…

Skriv ett inlägg