Nu är det dags för anmälan till årets Elmia Lantbruk 2022. Antalet mjölkkor blir cirka 130 samt 35 kvigor och då köttras har samma antal platser innebär det att det kommer vara drygt 300 djur på Elmia. Vi ser fram emot att se de bästa djuren på Elmia och att det blir en bra nationell utställning.

Ansvarig för utställningen är Susan Lothigius, Elmia. Utställningsveterinär är som tidigare Per Arnesson, Växa Sverige. Charlotte Andersson VikingGenetics/ Växa Sverige har ansvar runt mjölkdjuren. SRB-Föreningen har cirka 51 platser samt Växa cirka 10 platser avsedda SRB. Ungdomsklubbarna har cirka 35 platser. Ålder på kvigorna för ungdomarna är sex månader till tre månader innan kalvning.

Elmia Lantbruk äger rum den 19 till 21 oktober 2022 och mässans tema i år är ”Klimat”. För att bidra till temat vill vi i år prova digital anmälan, då det är mer resurseffektivt. Som djurägare har du i det digitala formuläret möjlighet att ändra din anmälan fram till sista anmälningsdag den 15 september. Du kommer åt din anmälan via denna webbsida:

https://djuranmalan-elmia.vxa.se

Till den digitala anmälan finns länkar till övrig information du behöver, som smittskyddsregler, etiska regler och vad som gäller kring försäkring. Efter sista anmälningsdag får du ett mejl av oss med information om vad som gäller inför mässan som till exempel när djuren ska lämnas på Elmia, vad som gäller om du tar med eget foder, med mera.

När du gör din anmälan börjar du med att skapa ett konto som består av mejladress och ett lösenord. Glömmer du ditt lösenord går du in via länken och ber om att få skapa ett nytt.

Välkommen med din anmälan senast 15 september! Har du frågor gällande utställningen eller behöver hjälp med anmälan – tveka inte att höra av dig till Maria Eriksson: 070 – 62 67 98 eller maria.eriksson@srb-foreningen.se

DOMARE
Domaren för utställningen av SRB är Christopher Studer från Kanada. Han har ett stort intresse av den svenska SRB-kon och mångårig erfarenhet av bedömningar världen över. Läs mer om Christopher i en hälsning han skickat här.

SARA-KLASSEN
Sara-klassen presenteras av Agria och Växa och sätter fokus på hållbara lönsamma mjölkkor. SARA-klassens regler och kriterier kan du läsa om här. Priset för klassen är hederspris, SARA-rosett samt prispengar på 25 000 kronor. För att klassen ska genomföras måste det vara minst tre deltagare.

SHOWMANSHIP
I samband med djurutställningarna på Elmia kommer det även arrangeras showmanship och andra tävlingar för ungdomar. Mer information finns här och kontakta gärna Eva Krijger på 0709-11 66 01 om frågor eller funderingar.

ALL INCLUSIVE
Det kommer även detta år erbjudas ”All inclusive” för de röda djuren. Detta innebär att man till en kostnad får hjälp med skötsel, utfodring, mjölkning och tvättning. Kostnaden för detta är 1 200 kronor per ko och 800 kronor per kviga. För denna tjänsten får man kontakta Maria, maria.eriksson@srb-foreningen.se eller 0706 – 62 67 98 då det inte går att anmäla All Inclusive via det digitala anmälningsformuläret.

För mer information om mässan, läs mer här.

Direktlänkar:

Foton och utställningar