Efter STOR beslutsångest så började vi i alla fall att köra 1:a skörden i tisdags. (beslutsångesten grundade sig både i och om det var dags näringsmässigt/mängdmässigt samt lite instabilt väder) Det hade utlovats regn på eftermiddagen, men på något underligt vis så gick regnet runt oss! Torsdag kväll täcktes plansilon och igår limpan. Vi har ett nytt samarbete det här året, med en annan mjölkgård, så skörden fortsatte hos dem när vi var färdiga hos oss. Det var körning hela dagen där igår, men det blev tyvärr inte färdigt till idag- då det regnar rejält..

Utsikten från plansilon

Hade en klövverkningsdag i tisdags också, de dräktiga kvigor som går på en ren djupströbädd under vintern får för långa klövar och behövdes verkas. Vi verkade även alla sinkor inne/ute samt en del kvigor som snart skulle kalva och en och annan halt o dyl. Det blev totalt 76 st verkade, bra för det var en hel del djurflytt under tiden med alla som var ute på bete som skulle in och verka. Men förhoppningsvis ska det gå lite smidigare nästa vecka då vi har ordinarie klövverkning, då kör vi måndag-torsdag och verkar alla.

Nytt rekord på provmjölkningen också- rullande 12 månader så mjölkar damerna nu 12 408 kg ECM! 🙂

Förra veckan så sålde vi 6 st dräktiga kvigor som har kalvning augusti/september, har lite för många kalvningar på gång igen. Hade det angenäma problemet när jag skulle välja ut dem att det var nästan ingen som hade ”för lågt” NTM, men i kombination med modern så kunde jag välja ut några kvigor.