Igår blev vi färdiga med ensilaget! Täckte nästa klart limpan också. Har fixat det sist idag. 🙂 Jippie! Nu får vi bara hoppas att näringsvärderna är som utlovade, så har allt gått jättebra! 🙂

DSC_0488

 

Har sedan i måndags två tjejer som praktikanter. De kommer från Österrike och ska stanna till och med september. Så de har fått slita hårt med täckning av silo och limpa. Jätteduktiga tjejer!

Idag släppte vi ut 15 st små kvigor för första gången. Det är alltid lika mycket spring i benen då. Och alltid lite spännande för oss. Fick oss en rejäl minnesbeta för några år sedan då vi trodde att våran trådträning hade fungerat. Vi låter nämligen det gäng som snart ska gå ut få känna på ström i en hage med plankor och elband, så att de lär sig vad det är. Hagen sitter i anslutning till djupströbädden på gården som vi bor på. Problemet den gången var (insåg vi efteråt) att alla inte hade gått ut i hagen och förstått vad ström var, så det var 8 st som brakade rak igenom alla staket ute. Det slutade med att en kviga var borta i 5 dagar innan hon kom tillbaka till gården. 🙁 det var INTE roligt! Så nu mer så ser vi till att alla har varit ut och tittat i den så kallade trähagen. Och det har fungerat bra sedan dess.

DSC_0489