Igår morse kom det tre kalvar på en timme. Först ut var Stella som fick en fin kviga efter Tosikko X-vik. Dom två andra kom nog ut precis i samma sekund! Två kvigor, en Föske- Bangkok och en Aldor-Edbo, var i boxarna mitt emot varann. Vattnet hade gått för båda när jag kom på morgonen, och dom blev lite avbrutna i sitt födsloarbete när jag började dona med Stellas kalv. När det blev lugnare så lade dom sig båda ner och fortsatte. Jag gick förbi några gånger och dom jobbade på. Sen när jag passerade igen, då låg båda med varsin kalv baki rumpan och kalvarna hade båda en fot kvar inne i kon!! Snacka om att tajma in sig! Den ena var beräknad den 3 oktober och den andra den 17:e. Föske-kvigan fick en fin tjurkalv efter Super (bild ovan), och den andra fick en kviga efter Flinta (bild nedan).DSC_0419
Idag har nordanvinden blåst iskalla vindar, vintern känns i luften.. Mysigt. Hoppas vi få skidföre tidigt, jag får så ont i knäna av att springa.