Trodde att jag nämnt detta tidigare på bloggen, men tydligen inte, när jag gick tillbaka för att se vad jag hade skrivit om det förut (för att inte upprepa för mycket). Nya mjölksilon började att läcka för ca 2 månader sedan! En hel del felsökningar och tillslut beslutade Delaval att den helt enkelt skulle bytas ut. Så detta skedde i tisdags. Det hela gick över förväntan, blev gjort mellan morgon-och lunchmjölkningen med endast 10 minuters försening av lunchmjölkningen. Och en spännande dag för barnen som var åskådare 🙂

Dräktighets-och fertilitetsdag med veterinären i onsdags. Det var flera kor med cysta den här gången, så vi måste se över foderstaten. Ska nu också byta till andra skördens ensilage, så vi får se om det kan bli ändring på det hela genom detta eller om foderstaten behöver räknas om mer. Cystor brukar bero på energibrist.

En kviga som hade embryo inlagt kalvade i veckan. Det blev en tjurkalv, så vi får se om Viking Genetics kan vara intresserade av honom. Det var dock inte något embryo efter våra egna kvigor som flyttat till Finland för spolning, utan ett ”gratis” som vi fick då det hade varit dåliga resultat vid inläggningarna som vi gjort tidigare.  Men var även glad att den här kvigan fick bli surrogatmamma, hon har inte så fint juver, då känns det som att man valde rätt mottagardjur i alla fall.