Idag var det dräktighetsundersökning av 15 djur, 14 dräktiga och ett ?. En kviga som har gett mig huvudbry senaste månaden är en av tvillingarna Hamra (från Piteå, döpta efter tjuren Hamra för länge sen.) För 2 månader sen konstaterades hon ej dräktig och sen dess har jag letat brunst på henne. I slutet av oktober tyckte jag mig se att hon ”nog var brunstig” och seminerade henne. Det gick segt som tusan och jag förstod att hon inte var i tid i alla fall. Men hon stod snällt med svansen rakt upp i luften…Sen fanns det en brunstnotering på henne när vi var på semester också. Så jag har fortsatt och kolla henne, varje dag. Tills idag, då hon konstaterades dräktig med den första semineringen! Suck vad mycket energi man har lagt på henne…Hon har också blivit riktigt social på köpet. Dom är luriga ibland, våra damer!

Lika som bär, 503 och 504 Hamra  efter R Facet- Bäcken.

Och ikväll fick vi äntligen ta på oss skidorna! Fördelen med att bo nära Finland är att dom verkligen satsar på längdskidåkningen. Till skillnad mot vår kommun… Där finns nu ett 1 km konstsnöspår med nån cm natursnö som fallit idag och igår. Glidet var uselt men känslan underbar 🙂 🙂