Äldsta kossan vi har (dock holstein) 2422 Gullan är dräktig med sin 12:e kalv, jätteskoj! 🙂 och det var faktiskt jag som seminerade, gör ju inte det så ofta nu mer, så då känns det ännu roligare 🙂

I ladugården går det tyvärr tungt annars, 4 st nya kor med staf aureus på senaste individjuveromgången, var 4 månader sedan vi hittade någon ny genom individjuvret. De som vi hittat däremellan har varit ”egenodlade” kor. Och endast ett fåtal. Och cellerna är ostabila och höga, hade ett prov på 250 000(!!!)  i förrgår, hoppas verkligen att det bara var en tillfällighet. Har legat lite för högt ett tag runt 160-180 000, men nu slog det till rejält 🙁 Och sedan vi började utfodra med våran misslyckade 1:a skörd så har korna rastat i mjölk, vi har tappat 3 kg i lmjölk på 7 dygnsmedeltalet. Vet inte hur vi ska lyckas vända det när värdena på ensilaget är så dåliga 🙁 SUCK kan man säga.

1320

1320 Krona, som nu tyvärr har staf a.

Utanför ladugården är det bråda dagar med höstsådd, halmpressning och tröskning samt att försöka hinna med att entreprenad köra lite dynga också.