Det är verkligen inte vår här! Fick riktigt bakslag på den här veckan, uppemot minus 7 grader på morgonen och snö vissa dagar. Sonen som är 3,5 år undrade varför det var snö IGEN??

På måndag förmiddag hade vi vårat första så kallade ”tavelmöte”, det är en del av Lean-arbetet. Då ska man KORT gå igenom några informationspunkter som även skrivs upp på en White board tavla. De som jobbar just då och vill vara med är det. Vi har valt, än så länge, att redovisa senast 7 dagars medel mjölk för korna, hur många mastiter vi har haft sista veckan och en veckas sammanställning från mejeriet med celler, fett och proteinhalter och urean redovisas. (och så mål vad vi vill ha för siffor på de olika områdena så att vi vet hur vi ligger till). Samt kort vad som händer under veckan i ladugården och ute.

Vi har även haft årsavstämning för ”Vila”, kommer att berätta lite mer om vad vi ska jobba med framöver en annan gång. Och även revison för Svensk Sigill, är alltid nervöst innan så att man har fixat allt som man ska det senast året…Kontrollen är vartannat år men man gör en egenkontroll varje år. Men allt gick bra förutom mjölkrumsgolvet som vi måste ha en åtgärdsplan för, så skulle det vara okej.

När veterinären var här så opererades en kvigkalv för navelbråck, vi har gjort det några gånger förut och det brukar gå bra 🙂

Idag har det varit lite varmare väder och då fick en del fälgar bli målade av Per, de har helt enkelt varit ”fel” färg på dubbelmontaget och gödseltunnan.