…innan jag ska iväg igen. Körig vecka igen. Regnet har stoppat sådden tills igår, då jag kl.1 på natten fick färdigt. Eller färdigt och färdigt: har fått lämna en del surhål och stora delar av vissa bitar. Men det får vi ta en annan dag. Det mesta är gjort i alla fall. Sådde ju hälften för 1½ vecka sen och vi gjorde misstaget att inte välta direkt…Prioriterade att få färdigt konstgödseln. Sen kom mer regn än vad vi trodde så det blev inte gjort. I tisdags åkte jag ut för att välta det, och KÖRDE FAST! Jag kom lös för egen maskin men det var så slipprigt på ytan att det bara började valla framför välten. Så det var bara att försöka harva till det igår och så på nytt. Det aktuella skiftet ligger så man måste köra genom kobetet, och när jag kom där mitt i natten blev korna alldeles stolliga och började busa för fullt, så jag fick svårt att ta mig fram utan att köra på dom. Planen var ju nu att välta i lugn och ro idag och i morgon. men icke: en väderprognos visar 18 mm regn och den andra bara mulet, TV visade växlande molnighet så jag vet inte vad. Bäst att ta det säkra före det osäkra och göra klart nu. Så nu ska jag och avbyta drängen som har vältat hela eftermiddagen och kvällen. Så det blir ett nattpass för mig igen. Det är ju inte mörkt i alla fall… I morgonbitti sover jag och regnet vräker ner…eller? I ladugården kom det en O Brolin x-vik kviga igen. Från 360 Hilma som var sonens första showmanshipkalv. Hon fick nu sin 4:e kalv. Betesgången går bra. ”Ungdomarna” har haft lite svårt att förstå att gå in på eftermiddagen, men nu idag behövde dom inte hämtas hem. Två kvigor som går på träning fattar inte alls varför man ska gå in. När dom var på bete sist, förra året, var dom ute i flera månader…Det finns ju inget vatten där ute. Och oj! va´bra det blev med betongplattan utanför portarna! Korna har kunnat fortsätta vara ute trots regnet och det är inte geggit alls. Värt 50 000 kr? Ja!
Kollegan Veronica meddelade att hon fått en kalv 5 veckor för tidigt.(Från en kvalitetskossa från Luttugården AB 😉 ) Den äter och är hyfsat pigg. Någon som varit med om det? Går det att klara en sån kalv som är citat: ”Mindre än hundarna” (border collie)? Skicka en bild på den Veronica, så lägger jag in den här! Nu ska jag ut på mitt kvällspass!