Jag har ju blivit invald i den röda raskommittén i våras. I veckan var jag på mitt första möte, och det var även en extra dag med besök på gårdar i mitten av Danmark. Vädret var som här, blött och kallt. Det verkar som om vi har haft samma väder i hela Norden och i princip alla klagade på det.
Vi besökte en Holsteingård med två Delavalrobotar med frikotrafik. Såg jättefint ut med det stora torget vid robotarna. Annat än vår trånga vrå… Men tråkigt att se så fina marker runt ladugården och inga djur på bete. Dom hade iaf fin utsikt..
Ett annat besök var på en gård som körde Procross. SRB på HOL på Montbelliarde. Stora fina kor, för stora i mina ögon. Den gården var ekologisk så dom korna fick gå ut. Vi var även på förtaget som tar hand om alla gentester i bla LD-projektet, Genoscan.
Här hemma har 468 Hilma blivit sämre efter en löpmagsoperation för 1½ vecka sen. Svarar inte på något vi ger henne. Fick gå och leta i naturens apotek: Maskrosblad. Hon glufsade i sig det på nolltid, tillsammans med hö. Månne hur mycket man vågar ge henne? Det är inte helt enkelt att skörda dessa blad heller, dom är inte så stora ännu. Egentligen borde hon själv få ”skörda” det, men vi har ju inget bra ställe nära ladugården. Bara sten och berg.
Men på lördag planerar vi att släppa ut mjölkkorna. Äntligen. På söndag lovas 20 mm regn igen… SUCK!!
DSC_0275