Igår var det dom lågdräktiga kvigornas tur att få komma ut i hagen. Dom blev jätte glada, under kontrollerade former.DSC_0715Till vänster 615 Hilma efter Haslev- S Adam. Dotter till 439 som hade så bedrövliga ben som jag skrev om en gång under temat att jag hade så svårt att gallra ut kramisar, nästan hur dåliga dom än var… 615 är nu en ny kramis, så hon för 439:ans era vidare. Med betydligt bättre ben.. än så länge. Till höger är också en Hilma, 618 efter Flinta-TP Ellert. Hon har inge vidare lynne, men nu när hon kommit ut kom hon t.o.m fram och slickade mig på kinden, när jag var och hälsade på dom idag! Av tacksamhet kanske?
Idag har jag äntligen blivit klar med den sista hagen. Fick flytta hela rasket för småttingarna, då den gamla hagen ska övertas av markägarens nya flickväns nya häst… Snubblade på en rot och föll handlöst in i brännässlor :(. Svider som tusan på underarmarna. Jag hade iaf långbyxor på, pga förekomsten av just brännässlor. Blev sen även varnad av grannen för fästingar! Svårt att tro att dom finns här, men dom säger det… Jag har då aldrig sett nån.
DSC_0716I övrigt jobbas det på med slåttergrejerna. Fronten fick nya skor. Planen är att köra igång i eller efter helgen. Det blir en kanonskörd, verkar det som. Hoppas regnet som utlovas i morgon och på fredag försvinner sen som prognosen visar, då vill vi ha torkväder igen.
Idag har vi även varit i kyrkan en sväng på förmiddagen, vår son gick ut sjunde klass och har nu sommarlov. Lyllo!