Ett helt underbart väder har det varit idag! Tänk om man hade haft tid att fara till slalombacken… +6 grader och kanonsol. Jag öppnade portarna åt kalvarna och dom samlades direkt för att mysa i solen. Det är så himla skönt klimat i ladugården nu. Koborsten står inte still nå långa stunder och drivor med kohår samlas under den. Dags att ta av sig vinterkläderna tydligen. Men redan till helgen blir det visst kallare och det lovas nedåt -20-25 nästa vecka på nätterna…Hoppas prognoserna ljuger, dom gör ju det ofta som bekant. (bara inte när det är en ”dålig” prognos av nån anledning…)
I morse kl.6 fick jag ett robotlarm ”Timeout under tömning- kontrollera filterventil”. Slutenheten hade inte kunnat tömma sig av nån anledning. Efter ett idogt detektivarbete vad det berodde på, med supporten och servicetekniker på telefon, teorin var att det läckte in luft i slutenheten så den inte kunde pumpa iväg mjölken, tänkte jag att jag passar på att byta filter när jag ändå var i tankrummet och kollade ventiler. Och vad hittade jag väl där?? Jo, så mycket gödsel inpackat i filtret att jag nästan inte höll på att få lös det från hållaren! Tror inte jag ska ta hem mjölk från denna tank… Ibland är det som om korna har haft världens bajskalas där i roboten. Och apropå det, nu är det nog dags att åka upp på kvällsrundan och spola roboten! Tror också att det är en Andante-kalv på G. Hejsvejs!