I dag har jag tagit det lugnt. Jag var på Adelövs marknad i går, en av årets största marknader. Det gick kanonbra, med perfekt väder och mycket folk. Men det blir alltid en lång dag där och jag har blivit förkyld så det är skönt att vila upp sig lite.

Nu är den sista delen av pumpledningen till gödseln är klar, så nu väntar vi bara på pumpen vi beställt. Den ska vara leveransklar nästa vecka. Pumpen drivs av ett vanligt hydraulaggregat till en utgödsling, suger in gödsel i en kolv och trycker därefter ut den i ledningen när kolven vänder.  Kapaciteten är lägre än andra pumpar, men det blir också lägre slitage och energiförbrukning. Skönt att få det färdigt. Nu planerar vi för hur vi ska sätta staket där bakom nu när brunnen är borta. Dels ska det bli en permanent drivgång från kalvstallet längsmed ladugårdsväggen, vilket gör det smidigare att flytta djur ut och in. Sen kommer vi också bygga två rastfållor, en för kalvarna och en för djuren som går på logen på vintern. Vi kommer också flytta ut staketet närmare vägen, så det blir lite mindre vägren att hålla efter.

Vi fick den spannmål som inte ensilerades tröskad förra veckan. Det var utmärkt tröskväder och mängden var bra. Halmen går till en av grannarna vars spannmål vi fick ensilera, så han inte går miste om ströet han skulle fått om han tröskat den egna spannmålen.

Korna har ökat lite i mjölk. Bra timing nu när mjölkpriset gått upp. 🙂