DSC01210

Äntligen har vintern kommit. I nättras var det nästan väl bra, med 20 minusgrader. Vår huvudsäkring är ju lite på gränsen i vanliga fall, men med min ostkontainer och värmepumpen till på högvarv, vill säkringarna inte riktigt vara med. Så kontainern fick vara urkopplad under mjölkningen så funkade det. Klas fick även sätta i de sista ladugårdsfönstren för att hålla temperaturen uppe, men nu till kvällen med varmare temp fick han plocka ut ett igen(vi har hopplöst konstruerad ventilation, så vi reglerar allt med dörrar och fönster).

Helgerna har varit lugna, med så lite jobb som möjligt (bortsett från den dagliga skötseln). Nu när det är nytt år är det bäst att omgående börja tillverka fler ostar till sommarsäsongen. Vi har nu testat första osten i kontainern. Jag är väldigt nöjd och de andra som provsmakat den har varit väldigt positiva. Nu är utmaningen bara att få till fler likadana. 🙂 Halterna är bättre så här års så jag får börja med att separera bort lite grädde så mjölken är ungefär lika.