Idag har vi, och får ännu, mängder med snö. Jag plogade i morse säkert 20 cm, och nu igen 12 timmar senare 20 cm till. Snart börjar det nog vara en meter. 🙂 Vi gillar snöiga vintrar, det betyder mildare väder.. Och bra skidåkning.
Idag skulle slaktbilen komma kl.06.00, så jag var uppe redan 5 för att samla ihop korna och mjölka dom. Halv sju ringer transportören att han kommer om 50 minuter! Suck. Jag hade kunnat sovit en timme till. Drängen blev ju glad när han kom kl.7 att jag redan hade gjort det mesta av morgonjobben medan jag väntade. Man hinner mycket när man är uppe i tid… Men det är ju så jobbigt att stiga upp.. 😮
Korna som åkte var då stackars Rosa (efter Östman) med löpmagen. Det blev aldrig nån förbättring efter operationen.. Jätte tråkigt på en sån fin och duktig ko. Hon såg inte rolig ut, bara skinn och ben. Men ingen har ringt från slakteriet ännu.. Den andra som åkte var vår sista Sickan. Hennes mormor köptes vid bygget från Knivsta 2003. Hon var efter Krejstad, kalvade in med sjömina, en lång sådan. Rejält hängjuver från dag 1! Hon fick en dotter efter B Jurist, som kom att få ett av gårdens bästa juver!! Men denna Sickan, efter St Hallebo, fick mera mormors juver, fast hon kalvade ju 4 gånger iaf..
Två andra kor som lämnade besättningen åkte iväg till en kollega för att fortsätta sin tillvaro som båskor. Det var en Helen efter N Prästgård med en sned och tät ansatt bakspene, och en Miranda efter Alun (vår egen ungtjur efter Andersta) som alltid var sen till mjölkning. Har lite för mycket kor igen, men i februari måste nog slaktkorna på listan gå, för nu har jag inga fler att sälja.. Slaktkorna mjölkar ännu 35 kg. Två av dom har visserligen snart mjölkat i ett år, så dom har ju betalt för sig… Får kanske försöka sina nån lite tidigare.
I morgon har vi klövis. Fick ju skjuta upp det igen, som i fjol, pga kyla förra veckan. Och sen kommer tidningen Husdjur på besök på eftermiddagen. Får se vad dom ska hitta på då….?