Den här veckan har vi tre dgr fått lära oss att lägga in embryon. Det har lite varit en dröm att få tillfälle att lära sig det och efter lite om och men ( mycket mindre än väntat👍) så blev det verklighet.

Både jag och Bengt har jobbat rätt många år som husdjurstekniker så vi har den utbildning som krävs för att Jordbruksverket skulle kunna säga ja. Efter att ha fått lite hjälp med att skicka in en ansökan så fick vi ja😀.

Hur va det då? Jo lite som att lära sig att seminera igen. Men väldigt väldigt roligt och tyckte det gick helt ok för oss båda. Nu är det bara att vänta på resultatet. Kanske inte bästa tiden på året har aldrig gått bra då andra lagt in den här tiden men det va nu vi fick chansen så då va det bara att hoppa på. Annars är våren sig lik, björnarna kommer ut och äter gräs på kvällarna och halva Rättvik är här och tittar på dom känns det som. Tur att det finns bönder och öppna landskap med fint grönt gräs så våra djur i skogen har något att äta😉. Under nästa vecka ska vi släppa ut våra egna djur, hög tid nu men gräset har ju stått still ett tag i det lite kylslagna vädret.

Plötsligt en kväll hade vi två möss härinne, hämtade vår ladugårdskatt men tror inte riktigt hon fattade vad det va frågan om😀