Det är otroligt vad välklippta svansar kan lyfta helhetsintrycket på en hel besättning! Nu när borsten också fungerar så ser det riktigt fint ut hos korna nu.
I helgen som var, var vi lediga, på riktigt! Lyckades med bedriften att sova nästan 10 timmar/natt! Är lite facinerad att det verkligen gick.. Lite hjälp på traven fick vi dock från att natten mot fredag störde roboten oss några gången då den tappat anslutningen till Alpron, och var tvungen att ringa och berätta det. Men att sova så mycket och inte må dåligt eller ha ont i ryggen måste väl betyda att man behövde det, antar jag. Vi latade oss inte bara, vi var nämligen och premiäråkte skidor i lördags. Har träningsvärk ännu idag. Äntligen kanske vi kommer igång med den riktiga träningen, en annan ska ju åka Tjejvasan om 3 månader..(Se upp Britta Norgren! ;))
Lär nog bli uppehåll i träningen redan från julafton då det lovas mellan -20 och 30 grader nån vecka framåt… Hoppas dom ljuger, som dom kan göra ibland. Skulle va´ lämpligt nu..
I ladugården går allt sin gilla gång, mycket mjölk 34kg/ko i roboten, med bra halter och celltal. Känns skönt. Haft ett litet kalvningsuppehåll. Det första sen i slutet på september. På tur att kalva är Bonus mamma, dr med A Linné X-vik. Och Supermjölkaren 328 Helens dotter efter Ullimulli. Tråkiga lynnen dom har dom där Ullisarna.. Hon är också dr med X-vik. Hammer tror jag att det var. Sen är det en Ulla efter Sampo, en stor och redig kviga med riktiga fläskkorvar till spenar. Alla lär väl kalva lagom till jul, juldag och annandag. Brukar vara så.
531 Rosa som matvägrat i några veckor satte igång att äta, dagen efter att jag ”huttat” i henne ett antal provpåsar med Diamond V (jästgrejs som man kan blanda i fodret) som jag haft liggande nåt år! Jag fattar ingenting, gillar bara läget. Rosa is back! 🙂