Vi har bestämt oss för att ha barnen hemma från förskolan tills vidare för att minimera risken att ”få hem” covid-19 (eller smittan som barnen säger). Framförallt för att skona den äldre generationen. Så det blir lite extra för att få till allting, även om barnens farmor ställer upp jättemycket så att vi kan jobba. Men hon är så klart inte där dygnet runt, så ibland så hänger de med tex Rickard ut en sväng. Det är väldigt roligt när de är med, men är en farliga miljö med både maskiner och djur som förflyttar sig och man får inte så mycket jobb utfört då det är 3 starka viljor samtidigt 🙂 Häromdagen så följde Edvin och Klara med Rickard och han placerade dem i säkerhet för lastmaskinen i plansilofacket- där det också försvaras drav. De ombads så klart att INTE gå i draven- men det hjälpte ju föga. De klafsade rakt ut och fastnade med sina nya blundstone kängor! Rickard fick loss barnen med skorna satt kvar… Jätteskoj att sanera barn samt skor.

Kärt med barn som sagt…

Barnen gillar att hänga med kalvarna som är ute, både i kalvhyddorna och i den sk plåthallen där det går äldre kalvar. Edvin har en favorit- köttraskorsningen som kallas Lurvas. 2652 Julia heter hon egentligen och har en holstein till mor och en charolais far. Mycket lustigt tycker jag att dessa alltid blir gråa! Och ibland, som den här, krulliga i pälsen. I naturen brukar svart vara dominant. Samma blandning sker om det är en SRB till mor och charolais far, då blir kalven nougatbrun. Nu ska tyvärr Lurvas snart flytta då hon är avvand och vi inte behåller köttraskorsningarna, men Edvin verkar ha accepterat att hon inte blir kvar. Gårdagens happening var ju tex att titta när slaktbilen kom…

Edvin och Lurvas

Det är riktigt aprilväder här- låg snö på taken i förrgår morse! Men nu är det borta och solen skiner 🙂 Vårbruket rullar på, har fått fastgödsel utkörd och kör en del gödsel på entreprenad samt att insådd av helsäde korn/ärtor är färdigt.

Nästa vecka ska vi nog börja släppa ut lite sinkor, finns inte mycket bete, men det brukar vara bra att börja i tid för att hinna med allt.