Igår morse hände det som inte hänt på länge (och inte så många gånger som tur är). En 1:a kalvare- 2227 Donna, ramlade ner i karusellen! Det gick bra med alla inblandade och vi fick upp henne. Det var mest mjölkmaskinen och inredningen som tog stryk. Man får bygga en trappa av tompallar så brukar de kunna gå upp och ut igen. Men otäckt är det- både människor och djur skulle ha kunnat blivit mycket skadade.

Vi fortsätter att försöka tröska, pressa halm och höstbruka. Den här veckan ser tyvärr dyster ut- det utlovas regn nästan varje dag och vi har ca 40 ha halm liggandes i ”blöt” som maken säger. Får se hur det går…

I ladugården har det varit provmjölkning och väntar på resultaten som vanligt, både mjölkmängd och celler. Lite allmänt rörigt med introduktioner av ny personal, praktikanter osv. Vem ska visa vad-när? Och när är de nya redo att börja jobba själva? Är väldigt olika från person till person. Börjat att bli lite ont om beten också, så det är lite funderande var alla djur ska vara och flyttas runt.