I veckan som var har temperaturen varit runt 0 och alla utgödslingar funkat och livet varit rätt lätt. Förra veckan däremot var temperaturen ordentligt på minussidan med -27 som kallast. I Österfors får man skrapa ut gödseln med traktor och porten stängdes väl inte helt ok för mjölkbilschauffören kom och sa att ni har ngr kor som tagit sig ut. Ngr visade sig vara 100 st som glatt sprang runt på ”betet”. Var rätt jobbigt att i 50 cm snö springa runt och få in kor som absolut inte ville in.

 

Här på Botans körde Johan rakt in i en trädgård med blandarvagnen. Var på väg hem från Ickholmen fick kast på traktorn körde av vägen ner i ett djupt dike, över en telefonstolpe och stannade i en syrenhäck. Johan omskakad men gjorde inte sig illa och det är det viktigaste. Gick faktiskt rätt bra med traktor och vagn oxå.

På kofrånten har det varit en jobbig vecka med mkt kalvningar och så klart ett nytt tvillingpar. Fick oxå tre kor som nästan samtidigt slutade äta blev slöa och magarna la av. En kom igång relativt snabbt men tänkte faktiskt ta bort de andra två men plötsligt började en dricka vatten och nästa dag den andra. Gödseln var svart i början men nu ok. Båda är på G igen men kommer aldrig att mjölka igen. Vad vi funderat på vad som hände och vad de kan fått i sig. En var dräktig och kastade, så klart var det tvillingar.

Till sist vill jag av hela mitt hjärta gratulera Ulf och Kristina Winblad, Womtorp till priset Årets mjölkföretagare.