För 10 dagar sedan så blev en ko förlöst med kejsarsnitt(!) Det har jag bara varit med om en gång förut. Kossan i fråga var 812 Donna, en 6:e kalvare. Hon hade fått ett enormt slidframfall som inte ville stanna inne och som blev bara större. Problemet var även att hon hade gått 17 dagar över förväntat kalvningsdatum. Och seminerad med köttras. Så när vår eminenta veterinär Jesper var här på sitt besök så beslutade vi att ta ut kalven med ett kejsarsnitt. Det hela gick bra och tog strax under 2 timmar. Kalven var den största jag sett, en JÄTTE kviga som tyvärr dog efter ca 5 minuter efter förlossningen 🙁 Men kossan mår bra i alla fall. På onsdag ska jag ta bort stygnen.

DSC_0421

Jag har kommit på att jag inte har presenterat gården där vi har våra kvigor i åldern 5-12 månader. Det är på gården som jag och Rickard bor på. Där bor även Rickards bror med familj. Den ligger ca 1,2 km från gården där resten av korna är, den så kallade stamfastigheten. Kvigorna indelade i två grupper, 40 st i den ena och 50 st i den andra.

DSC_0251DSC_0422