Ensilageskörden är fortfarande inte färdig! Blev färdiga på Janpers och sedan kom det regn! Har kört ungefär hälften på den nya gården, men blev uppehåll igen, men imorgon så blir det förhoppningsvis klart. Kan lova att gräskörargänget är trötta…Har även bråttom att få ut gödsel på återväxten och idag blev det äntligen all spannmål färdigsådd. Har vallfrö kvar att så in, men ett delmål är i alla fall klart. Så det är lite hektiskt om jag säger så. Nu när jag skulle sätta mig och skriva det här inlägget så var det helt blankt först- vad har vi gjort under senaste veckan?! fastän det sker massor hela tiden 🙂

Har gjort löner under veckan, det har varit djurflytt, fick en djurskyddskontroll, samt livsmedel och foderkontroll från Länsstyrelsen, anmält eftermiddagen innan. Men det gick bra- blev godkända på allting. Men man är väldigt nervös vad som kan tänkas fela någonstans…Har försökt att göra ett schema för sommaren och semestrar, jag och den anställda tjejen som jag gör det tillsammans med satt i två timmar med detta, men nu verkar vi får ihop det skapligt.

Har fått ut mjölkkorna på bete senaste veckorna, syns tyvärr just nu på mjölkmängden, är svårt att justera foderstaten i början när det fortfarande finns bete att äta och det inte bara är motionsbete.

Utsikt från uteplatsen från ”konferensrummet” på nya gården