Julhelgen har rullat på utan några jättestora haverier. Men något var det så  klart. Lastmaskinen blev utan bromsar igår, men maken lyckades att fixa det så att det fungerar just nu i alla fall (tur att vi hade en till lastmaskin som inte var ute och röjde snö just då). En del sjuka kor- 3-4 st att sonda med vatten och diverse tillskott. En ko med högersidig löpmage, 2 st lite hängiga efter kalvning och en med diarré. Ihopfruset i äldre lösdriftstallet på julafton då det var inställt på ”sommarläge” och -10 grader kallt. Men som sagt-det mesta har löst sig 🙂

Idag har vi veckoplanerat som vanligt då det är torsdag och börjat att fundera hur vi ska lösa den enorma personalbristen som uppstår i januari. En har sagt upp sig, en ska vara föräldraledig, semestrar och vi så var en halvtid kort sedan förut, så det blir lite svettigt. Vi har ju påbörjat arbetet att försöka ta bort så mycket som möjligt av en av tjänsterna (den sk person 5 i schemat), bla genom ”Bobman” och fixat utgödslingen som jag skrev om förra veckan. Det vi skulle vilja är att försöka baka in resten av arbetsuppgifterna så att vi bara behöver vara 4 personer schemalagda per dag i ladugården, men med en person extra några dagar i veckan för att tex kunna flytta djur osv. Klara ska skolas in på förskolan, så jag kommer att bli mindre tillgänglig under några veckor tyvärr, annars hade jag kunnat hoppat in mer så klart.

Det blev några uppskattade julklappar till barnen också. Edvin fick en balvagn till sin traktor med balar (tillverkade av farmor) och Klara fick en egen sparktraktor. Men just nu tycker hon att det är roligast att bli skjutsad av storebror i hans nya vagn 🙂 (och ja- Edvin har ett lucialinne på sig, hade även innan bilden togs ett par kalsonger på huvudet i avsaknad av luciakrona 🙂 )