Jag är inte så där väldans bra på att skriva om den maskinella delen av gården, men ska försöka att bättra mig 🙂 Min enda ursäkta är att jag helt enkelt inte håller på så mycket med den delen. Det gör som tur är min man istället!

Den gröna fodervagnen börjar bli väldigt utnött i botten så i helgen ska det svetsas in en ny sådan. Ett smärre projekt dock. Första tvättning överallt, isärskruvning, ivägkörning och sedan X antal timmar exta foderblandning och utkörningar under hela helgen då det blir den lilla ”kvigvagnen” som ska föse alla kor med mat.

DSC_0218

Ny bild

En av vakuumpumparna skar för 2 veckor sedan (01.30 på natten-jätteskoj!) den riktigt gamla från den uppbunda ladugården fick då sättas i bruk igen. Det har tuffat på sedan dess, men det har varit lite nervöst! Skulle det fungera till den nya kom? Vi beställde som sagt en ny på en gång (då den andra var på mot samma öde) och nu har den kommit och monterats in! Den var så tyst så både jag och min medarbetare inte trodde att den fungerade när vi slog på vakummet imorse! 🙂

DSC_0222