I går fick vi hem byggmaterialet som ska användas till att bygga in mejerikontainrarna i maskinhallen. Det har dragit ut på tiden för att jag inte kommit till skott med investeringsstödsansökan. Jag har varvat mellan förtretelse och uppgivenhet när jag försökt sätta mig in i frågan och till slut valde vi helt enkelt att köra på ändå. Då slipper vi byråkratin och kan göra som vi vill 🙂 Klas har börjat med väggen, väggstommen är påbörjad och lite isolering på plats på prov. Jag har ägnat gårdagen och dagen åt ostkaksbak. Dagens beställning var från en catering som ska servera ostkaka på ett bröllop i morgon. Kul att få bidra till något sådant. De större ostkaksformarna jag använder till sådana här tillfällen tar mycket längre tid att grädda så dagens tillverkning drog ut på tiden. Det har verkligen belyst behovet av att öka antalet ugnar i de nya lokalerna, så jag hinner med ordentligt, särskilt som den nya grytan är två och en halv gång så stor som den nuvarande.

Vi räknade över foderkostnaderna för maj i dag och jag hade tänkt lägga in dem i instrumentpanelen, men det visade sig tyvärr vara något tekniskt fel där för tillfället, produktionssiffrorna för april och maj saknades, så jag för lugna mig lite med beräkningarna. Ensilageåtgången har varit något högre än den brukar vara i maj eftersom kylan länge höll tillbaka gräsväxten. I snitt har korna fått ungefär 60-65 % av grovfodret inne, jämfört med ungefär 20-25 % ett normalår. Kraftfoderåtgången har i runda slängar varit 0,24 kg per kilo mjölk.