I ett desperat försök att kyla ner överhettade kor sköljer jag dom med kallvatten i roboten! Tycker så synd om dom när dom går där och flämtar och man kan inget göra. 28 grader varmt, idag dock en härlig lite svalare vind, som gjorde allt mera uthärdligt. Korna verkar gilla nedkylningen iaf. Gjorde även ett försök med att rigga brandslangen som en dusch på fodersidan igår, men det gick inte hem hos korna. Dom ställde sig bara att äta på betryggande avstånd från skvättandet…Just nu, kl.22, är det +16 grader, jag har klippt gräsmattorna. Blev faktiskt kall! Inne är det 27 grader, känns som en bastu.
Men det är mysigt med värme, JAG KLAGAR INTE! Har t.o.m badat i sjön flera gånger. Tar ett dopp vid lunch, maken och jag.
Vi gjorde en del av kvigfoderskörden i början på veckan. Var tvungen att ta det som hade börjat lägga sig. Vill annars vänta, på lägre värden. Så vi ska köra resten nästa vecka.
353 Hilma kalvade i förrgår, en tjur efter Landscape. En färdig mellanklav! Helt enorm, fick hjälpa henne lite. Annars är hon i fin vigör.
Den lilla tvillingkvigan stödjer fortfarande inte på sitt framben.. Ser inte bra ut för henne. Månne om det är lönt att ta veterinär? Förstår inte vad som är felet riktigt. Verkar inte vara ont när man rör på det, ingen svullnad, bara hänger där. Missbildad? Ur led? Borde göra ont..
I helgen är det fest. Marknad i dagarna tre och jätte party på hotellet. Vi har ledigt på söndag så på lördag slår vi klackarna i taket… 🙂