I helgen fick vi in förstaskörden. Det var krångel med tekniken. Först gick den inlejda hackvagnen sönder på fredagkvällen. Reservdelarna ville inte dyka upp när de skulle. Vi fick som tur var tag i en självgående hack som dök upp på lördagkvällen. Efter en timmes körning gick den också sönder. Otur. De fick ordning på grejerna på söndagen och körde in det sista efter kvällsmjölket. Gräset torkade nästan ifrån oss eftersom det inte blev inkört när det skulle, men det kom en strategisk regnskur som löste det. Enda tillfället det är det minsta positivt med regn på ensilaget. Hektarskörden är i nivå med fjolårets. Skönt att ha det inne. Nu är det bara att se fram emot andraskörd och höskörd.

Vi flyttade sinkor till nytt bete och Klas körde i väg några kvigor som varit inne några dagar för att återhämta sig efter rödsjuka. Sen släppte vi ut fyra förstagångbetare. De tyckte det var kul att komma ut och kunna spralla omkring ordentligt.

SAMSUNG

På upptäckfärd.

Stiftsförvaltarens besök härom veckan gick bra. Kul att berätta om våra framtidsplaner. Förhoppningsvis kan planerna konkretiseras lite mer framåt hösten. Det lutar åt att hela Egendomsnämnden kommer hit en sväng i samband med deras möte i augusti.

Nu har vi en paus i kalvningarna fram till skarven juli-augusti. Skönt att hinna vänja av några kalvar tills dess. För tillfället är det lite trångt med nästan 30 mjölk-kalvar. Hälsan har som tur är klarat sig bra. Det enda tråkiga är Sparta-kvigan vi fick förra gången jag bloggade avled hastigt, troligen på grund av selen-brist. Verkligen jättetrist.

 Nu ska jag sova efter att ha rapporterat in provmjölkningssiffrorna.