sa dom på radion hela dan idag, och tillade lite som i förbifarten att:störst solchanser i norra Norrland. Sol har det verkligen varit, men nu har det mulnat på lite. Lovas ju 50 mm regn åt slutet av veckan. Det är väl smålänningarna som skickar upp det förstås…Ok, vi får väl ta det, ni verkar ha fått nog! För idag har vi kört kvigfodret. Hade hjälp av en kollega med en Jumbo-vagn så vi fick in allt på 12 timmar. Skönt. Det är verkligen en salig blandning av örter dom får, våra kvigor. Det är hundkäx, smörblommor, midommarblomster, rödblära, veronica, kråkvicker, tuvtåtel, älggräs, ängssyra, skräppa, rörflen, rölleka, baldersbrå, kvickrot och lite timotej, klöver och änssvingel. mm mm. Vissa vallar är ju jätte gamla, svårt att se var gränsen går då det växer samma sak på åkern som i diket…Man får ha koll på hallonbuskarna, där slog man inte i fjol..så där går gränsen. Efter att ha slagit hela dan i går och strängat halva dan idag, skulle jag byta av vår hjälpsamma granne Jonas, med silopackningen. Det är över 25 år sen jag trampade i en plansilo och det var inte med en midjestyrd traktor heller…Så det bar sig inte bättre än att jag hamnade så här…. Fick kalla tillbaka Jonas och med deras L90 drog dom lös mig och jag vädjade till Jonas att fortsätta. Det där var inte min grej. Jag är ju helnojjig med att köra när det lutar osv, det tog alldeles för lång tid att trampa och jämna lassen för mig. Man kan ju inte vara bäst på allt.. 😉