Efter inlägget som jag gjorde tidigare i veckan om de ”uppblåsta” kalvar som har dött för oss så har jag pratat med två stycken andra lantbrukare som har samma problem- detta är kanske större än man kan tro? Även om jag har fått höra att det är ett ökande problem i besättningar så vore det verkligen intressant att få veta hur många det faktiskt är som har det här problemet på sin gård- man tänker kanske att det bara är slumpen? Det senaste i frågan är om det kan ha ett samband med järnbrist, så är det nämligen på lamm. Men vi får avvakta och se vad experterna som jobbar på det kommer fram till. Bara att hålla tummarna att det inte hinner dö några fler kalvar …:(

Annars det som händer den här veckan är att vi så smått har påbörjat renoveringen av en sida av liggbåsen i den äldre lösdriftsladugården. Det dröjer ännu några veckor innan inredningen kommer, vi ska då byta ut en del av båsen i den sk gr 3, sätta dit nya och flytta de gamla till kvigavdelningen bredvid- där de enorma haverierna på inredningen är. Så denna vecka gick åt till att bygga formar för att gjuta väggar där vattenkaren (som ska ersätta de utslitna vattenkopparna) ska sitta. Och igår blev det gjutet. Det blev en lång dag- maken åt lunch kl 16.00. Det är inte så lätt att bygga när man har sällskap av 65 damer hela tiden heller, plus att ALLT blir fullt i kogödsel. Men nu är det klart i alla fall.

Inte en jättebra bild för att visa vad som skett-men det var det bästa som jag fick till.

Jag själv är inte alls involverad i renoveringarna och igår var jag tom magsjuk- det var veterinärdag, men eftersom att jag har en ersättare nu mer så löste det sig ändå. (Så hade det inte varit för något år sedan) Det jag skulle ha hunnit med igår, som blev panikartat idag var löneberedningen- vi har utbetalning den 12:e- idag alltså. Plus att jag inte är så överens med vårat löneprogram om tex att göra ett nytt kalenderår. Så jag ser, som vanligt, verkligen inte fram emot att göra kontrolluppgifterna för 2017 som jag måste ge mig på i helgen eller nästa vecka.