En av de anställda gick djurägarseminkursen förra veckan, så nu är det full träning för henne. Lite ovan att stå och hålla i svansen istället för att göra själva semineringen. Det har också börjat en ny kille för ca en månad sedan som också har gått kursen, så nu är vi helt plötsligt 4 st som kan seminera! Även om min svåger har seminerat längre än mig så har jag gjort ca 90% av alla semineringar eftersom att jag är mest i ladugården (dvs ca 700 st på ett år). Här är det några kvigor som står redo 🙂

DSC_0340

 

Den här kvigan, 1443 Tyra (efter en ungtjur 9441 Teodor) har jag länge sett att hon är stor och rejäl, men när man börjar att titta på kroppsdjupet som jag gjorde häromdagen så blev jag lite chockad! Ser mest ut som en hängmage, inte en kviga! 🙁DSC_0342

 

På tal om att granska saker så har våra jersey damer rangerat sig snyggt, den äldsta kossan 3112 Lina (fjärde kalvare) ligger längst till höger sedan hennes döttrar i åldersordning. 🙂

DSC_0335