I morse var det -15 grader och slaskvädret är över. Solen är så stark att det är jobbigt att vara ute utan solglasögon. Vi har öppnat tjurarnas plansilo idag. Vi hade hellre väntat då vi har så mycket balar men renarna har tagit sönder plasten i vinter, så vi tänkte att det är bäst att börja med den innan det blir varmt och börjar mögla. Men sen när vi skulle börja lasta foder sprack en slang i silogripen, så det var bara att åka hem och lasta balar istället. Fick sen slangen fixad så vi kunde ta kvigfoder.

På morgonen kom  den första Record-kalven, en tjur. Kossan, en Gumma efter Bäcken, var  orolig hela morgonen och jag tänkte att det kommer kanske en till. Hon har fått tvillingar för två år sen, en av dom efter Facet som går på robotträning just nu. Och så kom denna krumelur ut:

Påminner lite om monstret i filmerna Alien, fast mycket mindre…Det var som bara en deghög med klövar på. Könet gick inte att se, så det var tur att den ”riktiga” var en tjur, annars hade man fått fundera. Ja, så kan det gå i vår herres hage…