Den här veckan har den årliga högtryckstvätten av de båda lösdriftsstallarna genomförts, sista foderbordet i den äldre delen tvättades klart nu idag. Jag har lidit med de som har tvättat i den här värmen! Det som är svårast är att inte få foderborden tomma för länge när de ska tvättas, vi kör ju ändå med två stycken högtryckstvättar. Men nu är det klart och man kan bocka av en av alla ”att göra saker”. Det är i alla fall bra höväder när det är så här varmt, vi har gjort några hektar även i år, ett bete som blev ”lite över”.

Vi fortsätter att bevattna vallarna om nätterna, så varje eftermiddag så är det jobb med att flytta om rullen, också härligt arbete i värmen 🙂

Lite annat som hänt den här veckan är flytt av tjurkalvar, försök till inlägg av ett embryo(inläggaren kom inte igenom cervix tyvärr) och så ett möte med vår besättningsveterinär och produktionsrådgivare för att diskutera sammanställningen från SLU. Det var givande, är verkligen bra att sätta sig ner och diskutera med flera rådgivare samtidigt så att man får flera aspekter och input. Men tiden är alltid för kort! Man skulle verkligen kunna sitta hur många timmar som helst och diskutera sådana saker. Lite kort kan man säga att vi beslutade oss för att titta på och åtgärda vänttider i mjölkningen, bla genom att ändra på gruppstorleken på den största kogruppen, införa en VIP grupp för nykalvade kor (med egen foderblandning), göra om när vi kör ut foder åt två kogrupper på morgonen och flytta tillvänjningskorna till en annan lösdrift under sommaren. Så det finns lite att bita i! Kan berätta lite om vad som mer diskuterades vid ett senare tillfälle.