Tiden för SRB-stämman är normalt en förhållandevis lugn period, nu i början på augusti. Så inte trodde jag att det skulle krocka med 2:a skörden, när jag bokade min resa ner till Dalarna i maj. Planen från början var att efter 1:a skörden, som var 10 dagar senare än normalt, ta 2:a skörden i normal tid, dvs redan på 4 veckor ist för 5, för att komma i rätt tid till 3:e skörden. Den vill man inte ta för långt in i september. Men så har vi börjat se att helsäden inte växer så värst bra, så vi måste säkra fiberinnehållet i kornas foder. Så vi bestämde oss för att köra efter 5v iaf. Planen var att börja slå i lugn och ro mån-tis och börja bala onsdag, idag. Men vädret ville annat! Så maken fick köra ett långt arbetspass mån-tis, eftersom jag inte var hemma… Bokade om mina hemresebiljetter från stämman och var hemma kl.15 på tisdag, för att gå direkt i ladugården och sen avlösa maken med slåttermaskinen, som kände att han hade ett rätt stort sömnbehov, han hade då jobbat i 36 timmar i sträck! Puh..
I detta nu balas de sista hektaren och vi ser att regnet som lovades till i morgon är borttaget ur prognosen.. Morr.. Ja, ja, det som är gjort är gjort. Men man kunde ju gärna ha fått ta det i lite lugnare tempo..
DSC_0438
DSC_0439
Stämman var som vanligt trevlig. Deltog i exteriörbedömningstävlingen med hackande tänder. Det stormade och regnade och jag hade inte med mig rätt kläder för det vädret. Därför blev jag sist!(Nåt att skylla på på iaf 😉 ) Fina kor var det iaf. Själva stämman avlöpte mycket bra, den nya motionsbehandlingsmetoden med speakers corners är verkligen ett lyft tycker jag. Inget långdraget debatterande. Middagen var jättegod, och rejäl. (Tur det, för jag hann inte äta frukost innan jag skulle till tåget tidigt nästa morgon!) och ett suveränt duktigt ”pojkband” underhöll.
Här hemma har Agatonkvigan, som kalvade för en vecka sen, fått högersidig löpmagsomvridning, och ska förmodligen avlivas i morgon 🙁 Var ut och sprang med henne igår, men det verkar inte ha hjälpt. TRIST!!! 🙁 Hon fick en kviga efter Emser iaf..