Nu är 2015 års SRB-stämma slut och stämmomiddagen börjar om ungefär en timme. Årets stämma har varit bra, med många skratt, bra presidium, en intressant tillbakablick över lantbruket i norra Dalarna för 150 år sedan från Martin Moreaus, ordförande i LRF Dalarna (extra intressant tycker jag som är 25 % dalkulla).  Det har delats ut priser till tjurar och långlivade kor. Didrik Andersson från Gotland valdes till årets SRB-profil. Han blev mycket glad och mycket överraskad. Mats Eriksson avgick som ordförande och Maria Brihall, tidigare vice ordförande har axlat härskarmanteln.

I går hade vi, trots tillfällig otur med vädret, en mycket trevlig grillkväll. Det började med tipspromenad ner till Siljans strand med många kluriga frågor. Där nere tog exteriörbedömningen vid för de som kvalat till det, medans vi övriga minglade och tittade i sponsorernas montrar. Oturligt nog kom en ordentlig stormby in från sjön efter en liten stund. Vid grillarna fick man snabbt omgruppera när tälten blåste sönder och vi som var hugade på kyrkbåtsrodd fick vackert hålla oss på torra land. Oerfarna roddare i vågig sjö i en båt på 3000 kg är inte att rekommendera konstigt nog. Vädret rår man ju inte över och allt ordnades på ett utomordentligt sätt. Maten var fantastiskt god med många sorters tillbehör till det grillade köttet och korvarna. Till efterrätt fick vi ostbricka, tredje omgången ost för mig i går. Jag började med ost till frukosten på hotellet och på vägen till stämman passerade vi ett litet gårdsmejeri som hade mycket god ost. Yrkesskadad?…SAMSUNG

Utsikt över Siljan från vårt hotellrum

Hemma verkar allt fungera bra även fast husbonn har lämnat gården. Det hade kommit tvillingkvigor natten till lördagen, mamman är vår första inkalvade Vokke-dotter. Ska bli spännande att se vad hon får för halter i mjölken. Hennes mamma är en av våra bästa kor just nu, men fetthalten kunde vara högre. Förhoppningsvis ska Vokke komplettera det.