Under en rätt lång tid har det gått riktigt bra med korna, mjölkat ok och varit friska. Men på fredag kväll kom årets första coli mastit, brukar ha problem till och ifrån sommartid. In i box, sonda vatten, kalkstav och Cronexin sitter i ryggmärgen tyvärr, sen är det bara att mjölka, mjölka och hoppas hon kvicknar till, vilket va fallet den här gången. Lördag morgon😐 kviga som kalvat, en Junis efter Viro med ett genom på 24 dessutom, äter inte ett barr och när jag kollar henne så säger killen som blandar ”den där vill inte gå upp” och pekar på en sinko. Mastit så klart😬, bara att ringa veterinären. De är alla på banan igen vilket känns skönt. Det visade sig att nippeln på kvigans vattenkopp slutat funka vilket Bengt såg och nu är rätt nöjd med sig själv😀. Kan man göra nån lycklig så varför inte……

Brasa vid Siljans strand,  förhoppningsvis kommer värmen, nu har den iallafall fått lite hjälp. Under nästa vecka fortsätter vårbruket på Österfors och sinkorna ska ut. Finns inget bete överhuvudtaget så det blir att köra ut ensilage.

Inte den bästa bilden🙂, men nu står väggarna där och man börjar inse att det faktiskt kommer att bli verklighet, vi kommer att slippa ”gamla ldg” om ett antal månader.  På onsdag gjuter de foderbordet så då får vi bära in blandningen med lastarn under ett antal dagar. Om tre veckor blir det att resa limträstommen.