Ibland händer det nästan skrattretande liknande saker hos oss (mig och Kristina) som bloggar här på SRB-bloggen. Jag hade efter en tvillingfödelse imorse tänkt att skriva om just detta. Sedan kom jag faktiskt ihåg att gå in och läsa vad Kristina hade skrivit om denna vecka-och det var om just tvillingar 🙂 Men jag skriver i alla fall det jag hade tänkt-det var inte riktigt samma sak 🙂 Vi har inte ovanligt mycket tvillingfödslar just nu.

När jag gick min vanliga runda hos korna imorse så låg det plötsligt en kalv i upptrappningsgruppen för sinkorna (de har 3 veckor till kalvning när de flyttas dit och får då en upptrappningsmix). När de har ca 7 dagar kvar till kalvning och beroende på plats flyttas de till en djupströbädd-en ”införkalvningsgrupp”. Det var en ko som hade kalvat- 8 dagar till förväntad kalvning och kalven var liten-mycket stor misstanke om att den hade en tvilling som ännu inte var född. Jag tycker nämligen att det är väldigt vanligt att just tvillingar föds ca en vecka före beräknad kalvning. Är det någon annan som upplever samma sak? Jag och en av killarna i ladugården flyttade ko och kalv till kalvningsboxen och efter någon timme kom det mycket riktigt en till liten krabat.

1731 Tyra (Buckarby x Linné).  Tyvärr blev det en av varje kön, tjur och kviga, far var Loren.

Idag har vi annars haft vårat veckoplaneringsmöte, jag, maken och svågern. Det är väldigt bra för oss att sätta oss ner och prata ordentligt, men det har en förmåga att dra ut på tiden då det alltid finns mycket viktigt att avhandla förutom veckoplaneringen. Sedan blev det tyvärr inte så mycket tid över till schemaläggning som jag hade hoppats på innan det var dags för lunch för våra små förmågor i familjen.