Semineringskvigorna brukar vara värstingarna att släppa ut. Men i år är det så många ”kompisar” i gänget så det gick lugnt till. Och den enda Nora prästgård-kvigan hade varit ute förra sommaren som minsting. Och 27 graders värme gjorde ju också sitt till att lugna ner gänget.
DSC_0249Skogen är ju jätte intressant och ger välbehövlig skugga.DSC_0248Korna fick nytt bete idag, behövde lite guidning. Nu orkar dom inte vara ute så mycket pga värmen, och nu har även myggen kommit.
Idag har vi även fixat till en ny sinkohage här i byn, så vi slipper åka till grannbyn och hålla den stranden fin…Folk är så glada och tycker att det ska bli roligt med kor längs stranden. Det är ju kul, hoppas dom damerna sköter sig också…Har fått mig en rejäl solbränna på köpet, tänkte inte på solskydd..Ser ut som en kräfta.
I kväll blev det en ”straffkommendering” ut och plocka sten! Jordvärmegrävningar går som en epidemi genom bygden just nu. Och en av våra absolut stenigaste arrenden har blivit föremål för denna verksamhet i höstas. Det har ju då naturligtvis kommit upp 10 gånger mer sten än normalt, och normalt är stenplockning i minst en dag på 2 ha. En av ”grävarna” hjälpte åtminstone till ett antal timmar idag. Det var ju iaf tacksamt! Skottpengar på den som sätter ner plogen i den åkern igen!!