…snackas det mycket om nuförtiden. Det här såg jag i morse när jag steg upp: sonens nya fotbollsskor.Det är då ett vårtecken om nåt.Men så här ser det ut ute. Allt annat än vår, förutom solen då, som gassat på i över en månad nu… -18 var det som kallast förra natten, men det är ingen lång stund så det påverkar inget i ladugården. Men snösmältningen går inte särskilt fort.
Har sattit in pauserna på utgödslingarna i veckan, det är definitivt ett vårtecken! Dom går ju konstant utan paus i princip från november, om dom inte är fastfrusna förstås. I torsdags fick vi en höleverans. Har gjort av med 2 ton på 1½ år precis.
Sen har vi fyllt på med lite småkillar i tjurstallet, och i fredags var Ninni från VÄXA här och bedömde kor och för att provta den ev. kommande avelstjuren och tjurmodern. Det var verkligen spridda skurar bland korna i bedömningarna. Några riktiga toppar och några riktiga bottnar..I botten var min kramis 439 Hilma, hon med dom dåliga benen, som egentligen inte har nåt i stamboken att göra, men såna är ju reglerna…I toppen var det 436 Tometta (Andersta) med 85 på helhet och första kalvaren 539 Sköna (R Facet). Störst var ju föga förvånande 510 Bauta-Härta med 155 i korshöjd. Maken har börjat hjälpa mig igång med träningen av utställningskorna. Gäller att passa på i tid när hjälp finns. Nu ska jag gå och sitta i solen en stund innan det är dags för nästa pass hos korna. 🙂