Biggan är mest inomhus nuförtiden, blött och kallt och grått därute. Hon har blivit extremt tjock om magen… Märkte det när vi kom hem. Hon väntar nog smått. Äntligen småkissar, som jag har längtat. Spookie verkar inte hitta nån kille eller så håller hon på sig.. Hon bor här nere vid gården på gamla ladugårdsvindan. Kommer inte riktigt överens med inkräktaren där uppe..(Fast hon hade ju inga problem med henne i våras)
DSC_0796En annan favvoplats när man blir bortkörd från kontorsstolen är i kartongen för besöksrockar i förrådet. (Och på en SRB-kepa) Mörkt och lugnt.
Hos korna rullar det på. Bra med mjölk just nu då det är många nykalvade. En liten andningspaus innan nästa babyboom som säkert kommer till helgen då vi ska vara bortresta.. Jag kommer sova oroligt. Apropå sova oroligt: igår kväll när jag var upp på kvällsrundan läckte det mjölk från en koppling på roboten, jag drog fast den så mycket jag orkade för hand och skulle hämta en rörtång, men nåt annat kom emellan. Jag glömde det. I natt kl.02.30 satte jag mig rätt upp i sängen som en fjäder. Jag ”kom på” att jag hade glömt kopplingen. Låg där i halvdvala och funderade ifall jag skulle kliva upp och fara upp och dra fast kopplingen, i säkert en timme. Suck. Somnade till slut om. När jag sen kom upp vid 7-tiden var det ingen panik alls, och det borde jag ha fattat då det hade hänt några dar tidigare, samma sak, att jag bara drog fast den med handen. Men det höll ju i flera dar. Man är inte i sin bästa mentala förmåga så där på morgonen, men bara att vakna sådär är ju lite mysko….
Kallt har vi haft en sväng -17 som kallast i förra veckan. Nu + grader och lite regn. Fick premiär stopp i kulverten idag pga frusen gödsel som blockerar från förra veckan. Den där utgödslingen där nere skulle inte vara helt fel… Men nu är det investeringsstopp!