Många balar blev det… Har inte pratat med ”bal-mannen” så vi vet inte exakt hur många. Igår fyllde vi lill-silon med 11 lass. Lite ”för bra” torkväder, så det hann bli torrt. Men det gör ju inget i tornsilo. Idag var det då ”hatjobbet”: täckning. Denna gång blev det extra jobbigt. Första plasten jag tog med upp var för knapp. Ner och klippa till en ny, och när jag fått den på plats och sätter på vattnet, ser jag att det skraphål i den, precis i diket där vattnet är, så det gick ju inte att tejpa. Tredje gången gillt blev det! Det blev många klättringar upp och ner. En fördel är väl att det är bra träning för stussen.. 😉 Det brukar man märka dagen efter…
Man kan tycka balning är en lugn skörd jämfört med hackvagn och tornsilo, (vi lejer ju balningen)men nu när man tycker att man är färdig, så återstår ju ett jätte jobb att bära undan alla balar inför gödsling och nästa skörd. Drängen har fått äran och har burit hela dan och det går väl hela i morgon också. DSC_0316 Vilken tur att 412:an kom hem från ”sjukhuset” i morse, med ny oljekylare. Det var den som havererat. Usch, det blir nog dyrt… Den är ju lite snabbare att köra med.
Idag brassade värmen igång igen. 23 grader idag, och med den: knotten. Suck.
Fick förresten analyen på 1:a skörden: 11,8 MJ och 180 g protein, 500 i NDF. Bra foder. Ovanligt hög protein. Hoppas damerna nu mjölkar på det också..