Idag hade jag veterinär för bla avhorning, och då avlivade vi lilla tvilling-Hilma som bara hade tre fungerande ben. Hon började faktiskt till slut att använda det, men det var alldeles förvridet och konstigt. Skulle inte ha gått bra på betonggolv, skulle jag tro. Hon var ju även tvilling med tjur så det gjorde ju beslutet lättare. Även om det var ledsamt, för hon var en pigg och glad liten kalv. 🙁 Och bättre med veterinärens spruta än en bultpistol i pannan…
Har även behandlat 4 st 1:a kalvare som hade ”tappat bort” sina brunster. Det var länge sedan det var nödvändigt. Troligen värmen som tagit musten ur dom. Dom brunstade senast i juni, då det var svalt.
Idag verkar det som om det var sommarens sista värmedag. Lovas temperaturer under det normala nu framöver. Var över 20 grader idag, och på kvällen kom det lite åska och en rejäl regnskur och då sjönk det till 14 grader. Tur att vi tog beslutet att avvakta med att fortsätta slå, då vi såg att det kunde komma mycket regn på eftermiddagen.