…är nu körd till hagen för 5:e gången. Ok, den första gången var ju när dom kom ut i juni, men 4 rymningar har hon utfört. Dom 3 tidigare gångerna tog hon med sig ett gäng kompisar och härjade hos både kor och tjurar, som jag berättat om tidigare. Nu kom hon ensam, alltid in i ladugården, så det är ju bra iaf… Nu var stängslet nerrivet vid vattenkaret, och alla andra kompisar kvar i hagen. Kommer hon en gång till så blir hon fanimej kvar inne! Det är en Hilma efter Give, hon är jätte fin och extremt social. Hennes mamma är en Alibi- S Adam, som också är en riktig tuffing. Sticker från roboten ibland. Ska bara få henne dräktig så ska jag sen sälja henne till en båsladugård.
I går fick vi massor med regn, typiskt nog lite feltajmat då vi hade önskat få göra färdig helsädsskörden, så vi skulle kunna få ta det lugnt på vår lediga helg. Men icke, nu blir det att köra slåttermaskin och strängläggare ist.. Aldrig får man vara nöjd, som sagt…
Idag har det varit jätte härligt väder, sol blåst och kring 20 grader. Korna går ute på betet direkt när det blåser. Annars går dom bara ut på natten. Har flyttat ut några tjurkalvar och maken har börjat köra hem helsädsbalarna. Han har också hjälpt mig att gå med 1:a kalvaren Ulla som ska med på Norrkon. Hon verkar hanterbar men han får nog hjälpa mig nästa gång också. Dom andra två som jag har anmält har varit med förr, så dom behöver inte tränas så mycket. Det är ”Elmia-Sköna” och 431 Hilma, 4:e kalvare efter Stenslanda-O Brolin. Trodde för ett ögonblick att hon kunde vara en SARA-kandidat men icke. Hennes 16 mån Ki nu sist sabbade det. Hon fick ett snitt på 14,8, fick vara max 13,1 eller vad det nu var. Hon spädde ju på det lite extra också då hon gick 3 v över tiden sist, med en jätte kvigkalv efter Pi.
Var ut till två gårdar igår och försökte preppa dom till att komma med kor. Vi behöver fler kor och vi behöver nya utställare, för att Norrkon på Gran ska överleva. Det är väl 10-år jubileum i år. Och Grans lantbruksskola, som det hette på den gamla goda tiden, har ju 100-års jubileum med stor festkväll, kvällen innan! Självklar ska vi dit, maken och jag. Ska bli skitkul att träffa alla gamla ”Granare” som man inte sett på nästan 30 år! Herregud! Det är i år 30 år sen jag började 1:an där. När hann det bli så länge sen…?