Julhelgen och några mellandagar har förflutit och så blev det nyårsafton! Relativt lugn julhelg, minsta barnet hade förkylningssymtom, så en del av julfirandet blev inställt. Bara några trasiga utgödslingar, så som sagt, rätt lugnt ändå 🙂
Dalarnas Kalvklubb skulle ha haft en träff på en gård under veckan, men blev inställt pga av förkylning. Mina barn var superladdade för detta, så vi fick åka till mormor och morfar och greja med några kalvar istället (det var inte samma sak att vara hemma, även om det erbjöds). Rykta och gå ut och promenera lite i snön med kalvarna. Min syster och hennes barn var också det, så det blev kusinträff också 🙂
Mormor har kalvklubbsträff
Under veckan så har vi haft dräktighets- och fertilitetsdag med veterinären, provmjölkat på Frimodigs, flyttat kalvar och uteavdelningen har haft maskinvård som de kallar det (tvättat och servat en del maskiner) och försökt att planera inför kommande vecka.
Jeg vil gerne som dansker sige tak til en af jeres køer, der sørgede for en fantastisk entrecote til vores Nytårsaften, der blev holdt i vores stuga i Sverige.
Vi elsker godt oksekød og har haft meget svært ved at finde en god kvalitet i Sverige. Vi er alt for ofte blevet skuffet over kvaliteten og har haft lidt ondt af jer svenskere for ikke at have samme gode kvalitet som i København.
Til Nytåsaften handlede vi ind hos Ica i Kalmar, og da jeg så montren hos slagteren der blev jeg straks opmærksom på SRB-kødet. En meget fin marmorering og løftet om en mindst 3 år gammel ko betød at jeg ikke et øjeblik var i tvivl om at det var det kød, vi skulle have. Der var også fint Wagyu og vist også amerikansk kød, men det så ikke helt så godt ud.
Jeg var heldig med stegningen, der var helt simpel med tilsætning af timian og hvidløg efter bruning og resulatet var den bedste bøf jeg har spist i Sverige og kun overgået af oksekød jeg spiste for mange år siden, som var dansk rødbroget malkekvæg som på min søsters gård havde haft et liv som i beskriver jeres svenske dyr får.
Vi er enige om at vi for eftertiden kun spiser svensk SRBkød i Sverige når vi skal forkæle os selv – uagtet den lange køretur til Kalmar.
Thumbs up herfra!