Det var en Halleluja-känsla igen! Att få igång kvigornas utgödsling. 🙂 Trots att jag lyckades dra av en kedja… 🙁 Kedjan hade trasslat precis när jag skulle hjälpa till med traktorn. Typiskt! Hittade en skarvlänk, men ska nog försöka få den svetsad istället. Finns inga länkar som håller. Första skottningen med L50 för min del var det. Gick bra, smidigt!
Idag har vi också flyttat om bland tjurarna. Igår var det slaktleverans igen av 12 st. Och 405 Flora Elefantfot. Hon kastade ju kalven förra veckan. 🙁 Hade precis börjat sina henne. Som jag kämpade med henne i höstas när hon hade svår röta och var tvungen att skos. La om bandage på foten i flera veckor.
Och Lill-Ulla äter fortfarande inte själv så, sondmatningen fortsätter. Mycket märklig kalv. Undrar om det är nån utvecklingsstörning? Reser inte på sig heller, men när man ställer upp henne står hon ett tag.
Jaja, sånt är livet i denna bransch.
Igår hade vi också koklubbens styrelsemöte här hos oss. Vi bestämde bl a att Norrkon ska äga rum den 28 april och att det ska ordnas ett rikskalvläger i Älvsbyn i juli. Årsmötet ska vara den 19 februari i Pitetrakten.
Idag har det varit -2 grader, nu är det -7 och det snöar. Jag längtar till skidspåret. Promenader är så tråkiga….