Efter 4 tjurkalvar så kom det äntligen en kviga från 355 Flora. Vår enda ayrshire-ko. Hon är efter Mischief- H Gunde. Detta blir också den sista kalven för henne. Dom tre senaste åren har hon efter ungefär halva laktationen börjat krångla med höga celler, sådär lagomt långt in i dräktigheten så man inte har viljat skicka bort henne. Sen har hon varit fräsch efter kalvningen såpass länge att jag har hunnit få henne dräktig… Nu har jag bestämt, på riktigt, att det inte blir fortsatt förtroende! En jätte fin kalv fick hon i alla fall. Turligt nog ej helvit. Dom gillar jag inte…
Idag har jag skurat roboten. Är ju lite försenad med såna där städgrejer i höst..Tänkte bara skura ”lite”. Men hur skurar man ”lite”??? Antingen så gör man det eller inte! Med högtryckstvätt blir det ju skitigt överallt. Så det blev en ”från topp till tå-skurning” alla fall. Det gick bra, men nog var jag ganska trött i min vänstra skuldra..(Benbrottssidan).
Maken tömde den ena halmbädden. Kalvarna hade problem att nå ner till fodret på foderbordet…Så hög var bädden. Nu är dom typ en meter lägre ner. Också det har blivit försenat i höst.
I morgon ska jag städa kontoret och personalrummen, så kan jag bocka av höststädningen lagom till jul! 🙂
Och kan i tänka er att det ännu är sondmatning på Lill-Ulla?!?! Hon suger INGENTING. Hon är nu över en vecka gammal. Nån som har nåt tips?? Vi gillar inte den där metoden, varken Ulla eller jag…
Mycket snö har vi också fått 🙂 har väl en 30 cm nu, kanske. Har varit -6-7 grader länge nu, men nu kallnar det på och är -15. Det är visst mer snö på gång, så då blir det väl mildare igen. Skönt. -6-7 grader är perfekt. Torrt och fint och inte kallt!