Nu ger jag upp med bilden jag tog igår morse när jag gick upp till ladugården. Solen sken genom dimman i skogen. Otroligt vackert, men bilden vill inte komma ut ur min telefon hel. Så ni får hålla tillgodo med en bild på sinkor, tagen för en månad sen. Nu finns det inga löv kvar på träden.
I fredags tog jag in resten av kvigorna, så nu är alla inne. Dom kunde gott varit ute ett tag till, det är så varmt just nu. Men som jag sagt tidigare, foderplatsen är bedrövlig och sen vill jag ha bättre koll på några kvigor som inte tagit sig dräktiga ännu.
Maken avslutade balkörningen med att hämta två lass halm också i söndags. Nu är i stort sett allt hemma. Skönt!
DSC_0403
Det blev också ovanligt många såna här balar: fågelhackade! Märkta med ”T” är till tjurarna. Vissa ställen har det varit ett stort problem med detta 🙁 Tur vi har tjurarna som kan äta såna. Möglet går lätt att rensa bort då hålen oftast är överst. Åt korna vågar man inte ge såna, nu när vi äntligen fått ordning på cellerna!
I går kalvade ”simborgarmästaren” 556 Sabina (Nora Prästgård-Långbo) Hon fick en kviga efter Voice. Hon var verkligen snällare än väntat.. Sen på kvällen kalvade 468 Hilma (Inlag II-O Brolin), fick en tjurkalv efter Agaton. Viking har aviserat intresse för den. Och i morse kalvade kvigan 568 Rosa (Fox-K Lens), en vecka tidigt, en tjurkalv efter Tornado. Så nu blev det påfyllning i barnkammaren igen. Haft en liten pojke som väntat på kompisar i två veckor..
73 säckar konstgödsel har jag också hunnit med att lossa mellan varven. Busy day.