Efter ungefär 1 ½ timme har jag äntligen kommit på hur detta funkar, tror jag i alla fall…Får kolla med Lina i morgon.

Som tur är, är jag bättre på att sköta kor än datorer. Jag ska i alla fall börja med att presentera mig: Viktoria heter jag och är med i SRB-föreningens styrelse sen 2004. Jag bor med min man Henrik och vår son Herman, 10 år, på Luttugården i Soukolojärvi, Övertorneå i Tornedalen, alldeles nära den finska gränsen. Vi har en oisolerad robotladugård med 65 SRB-kor. Det är min föräldragård som vi tog över gradvis t.o.m 1999, då vi köpte ut mina syskon. Avelsarbetet har jag ansvarat för sen -92. Jag har faktiskt 30-års jubileum som mjölkare i år! Dom senaste 6 åren dock som robotmjölkare.. Just nu håller vi på att färdigställa ett nytt tjurstall för 100 ungtjurar. Vi har alltid fött upp våra egna tjurkalvar och nu ska vi börja köpa in också. Ska bli spännande. Vi hörs i morgon/Viktoria