Igår körde vi genvägen igen, Klara var med för första gången i bärselen 🙂 (är tyvärr inte nöjd att ligga i någon vagn) Vi blev även gratulerade av personalen på Växa för Klara med rosor! Sänder ett tack igen!

Och jag hade sett fel ang ko 1701 (som jag skrev om i förra blogginlägget) NTM, hon har +15 såg jag nu när vi körde genvägen 🙂

Vi har (tyvärr) ett fåtal boxar för både kalvning och sjuka kor. Tråkigt nog så är det ofta ockuperat av någon ko som inte kan vara i gruppen (ont i benen, äter dåligt mm.) och därav uttrycket ”boxkor”. Det blir som sagt nästa alltid tomt, utan så fort någon är ok att gå ut i sin grupp igen kommer det någon ny 🙁 Just nu är det t.o.m 2 st kor. 1668 Blomma (Aikomus x R Facet) som har ont i benen/står och darra i bakbenen och 1386 Siv (Lando x Solero) som har varit dålig i klebsiella mastit och fått ett svällt ben. Undra hur länge de tänker bo där?

Det har lyckligtvis inte dykt upp några fler e-coli mastiter sedan vi började med nya strörutinerna 🙂 hoppas att det håller i sig. Men som alltid så har det dykt upp ett annat problem, har fått många kor med vasstsymptom. Slutar mjölka och har mer eller mindre feber. Vissa gör utslag på sk glutavac test, (akutinfektionstest)  andra inte. Men de flesta har blivit bättre med magnet och smärtstillande. Någon har även behövt få penicillin. Vi har sådana här perioder ibland, men vi vet verkligen inte vad det är som orsakar det. Vi har metalldetektor på hacken, så det borde inte komma därifrån i alla fall.